Historik

Ragnarök spelade för första gången i Kalmar 1972.

Ragnarök blev professionella 1975 och framträdde på Den Alternativa Schlagerfestivalen.

Den första skivan spelades in 1976 av Anders Lind, Silence. TV-dokumentär 1977.

Senare har Ragnarök framträtt i en mängd olika konstellationer och ett antal skivor har givits ut. Ragnarök turnérade i Frankrike och Tyskland.

Den första skivan exporterades till U.S.A. Tjugo år senare gavs den ut på cd i Sydkorea. Den svenska cd-utgåvan kom året efter.

En underbar sensommarkväll 2003 spelade Ragnarök utomhus i Vickleby på Öland. Sedan dess har gruppen gjort ungefär 2-3 spelningar om året, bl a Fasching i Stockholm och Katalin i Uppsala. 2011 gjorde Ragnarök en miniturné till Japan i samband med att de två första skivorna gavs ut av ett japanskt skivbolag.

2012 firade Ragnarök 40-årsjubiléum med två helkvällar i Kalmar. Nära nog alla nu levande musiker som varit med i någon upplaga av Ragnarök deltog. Ulrika Knutsson och Mats Trondman deltog med betraktelser över 70-talets Kalmar.

Path gavs ut av det franska skivbolaget Musea 2008 på initiativ av en venezuelanska IT-miljönär. Path spelades in av Anders Lind i Silence-studion i Koppom, Värmland. Efter japan-turnén släpptes Live in Tokyo 2012.

HS